Затворник в София твърди, че е пребит от надзиратели, а причина за инцидента е одеяло, донесено от съпругата му, предава Нова тв.

37-годишният Лилян Николов получава от съпругата си олекотена завивка. Тя не е в списъка със забранените вещи и мъжът я прибира в килията си.

"Пет човека са се нахвърлили с физическа саморазправа върху мъжа ми. Тогава той каза, че ребрата много го болят, но няма синини, няма нещо видимо, което да можем да покажем, да докажем и така нататък", разказва съпругата на Лилян Николов.

По думите й вследствие на побоя, едното тъпанче на Лилян е спукано, а въпреки поискания медицински преглед, му е даден само антибиотик.

От Министерството на правосъдието обясниха, че проверка на записите от видеонаблюдението в коридора не показват упражнено насилие върху 37-годишния Лилян. Той е бил прегледан в затворническата болница заради оплаквания от болки в ухото. След това му е предложено да бъде изведен за консултация в специализиран кабинет, но той отказал.

"Предполагам, че може да има етнически елемент, тъй като човекът е от ромски произход. В резултат на тези разговори неговата категоричност да си потърси правата докрай бе сменена почти с другата крайност - да изостави случаят", казва Иван Антонов, адвокат на пострадалия.

От министерството на правосъдието отричат в Централния софийски затвор да е имало физическа саморазправа с лишен от свобода.

Семейството на Лилян се надява Софийският районен съд да одобри споразумението му с прокуратурата и мъжът до дни да се прибере у дома.