Столична община започна миене на пътните платна, тротоари, велоалеи и други места за обществено ползване след повишаване на среднодневните температури, съобщиха от Столичния инспекторат. Дейността е възложена на фирмите по чистота.

Източник: Столичен инспекторат

Преди това се извършва почистване на наноси, треви, отпадъци и други, преглеждат се и дъждоприемните шахти в съответния участък.

Поради факта, че в по-голямата си част улиците се мият в дневна смяна, може да се създаде затруднение в трафика, предупреждават от Инспектората и апелират водачите на моторни превозни средства да карат внимателно и съобразно с извършваната дейност.

Източник: Столичен инспекторат

В нощна смяна бе измит транспортният подлез на бул. "Житница", бул. "Г. Делчев" и др. Днес екипите работят в "Красна поляна", "Връбница", "Подуяне".

За утре (21 март) се планира работата в райони "Подуяне", "Младост", "Триадица", "Лозенец", "Нови Искър", "Студентски" и др.

Ще се мият ул. "Добротич", ул. "Братанин дол", ул. "Т. Каблешков", бул. "Арсеналски", ул. "Филип Аврамов", ул. "Сребърна", бул. "Симеоновско шосе" и бул. "Драган Цанков".