Започва разширението на парка в Зона Б-5 на район "Възраждане" с изграждането на аквапарк и атракцион, съобщиха от  Столична община (СО).

Аквапаркът ще е разположен на терен от 6600 кв. м. Ще включва пет открити басейна - три, от които детски, един развлекателен с дълбочина 140 см и хидромасажен. Проектът предвижда още изграждането на две водни пързалки. В зоната ще бъде изграден закрит басейн и SPA център с ползване на минералната вода от находището "Баталова воденица".

Водният атракцион ще може да приеме до 500 посетители. В обслужващата сграда ще бъде разположено и заведение за бързо хранене. В зелените площи е предвидено поставянето на 130 пейки, шезлонги и 2 чешми. Специална атракция ще бъде съществуващият сега голям дъб, чиято корона е с диаметър 25 метра. В централната зона на парка ще бъдат оформени поляни за слънчеви бани, пикник и свободни игри.

Разширението на парка е част от програмата на Столична община за развитие на зелената система на града и увеличаване на възможностите за масов спорт. Изграденият преди няколко години парк ще бъде разширен с още 25 декара.