Започнаха дейностите по ремонта и възстановяването на тротоарни настилки в район "Оборище" в столицата, съобщава районната администрация на своята фейсбук страница.

Дейностите ще бъдат финансирани със средства от бюджета на район "Оборище", както и по проект "Устойчива градска мобилност. Изграждане и реконструкция на основни артерии от кръгово-радиалната улична мрежа на София, компонент Транспортна свързаност".

Ръководител на ремонта е зам.-кметът на "Оборище" Арсени Вълчинов, който направи проверка на първите обекти, подлежащи на ремонт по програмата - участъка на бул. "Ген. Данаил Николаев" № 8, бл. 3, вх. А - тротоар пред вход, 125 м. и участък на бул. "Ген. Данаил Николаев" №18, вх. А и вх. Б - тротоар пред входове от двете страни на блока, 220 м.

По програмата ще бъде възстановено междублоково пространство зад бл. 20 на ул. "Богдан" - тротоар пред входовете, 314 м. Ще бъдат подменени тротоарните настилки по ул. "Росица" и ул."Алеко Константинов". Предстои подмяна на тротоарна настилка на бул. "Ситняково" както и на ул."Св. Св. Кирил и Методий".