От ВМРО се обърнаха към СДВР с искане да бъде дадена информация за евентуално нападение над няколко младежи, извършено в четвъртък около 19 часа в центъра на София.

"Днес медии и граждани съобщават за нападение на араби над няколко български момчета и момиче. На 7 март 2024 г. след 19 ч. на бул. "Витоша" в София (пешеходната част) няколко млади мъже, видимо от арабски произход, нападат български граждани.

Споразумението с Австрия, което Денков и Габриел подписаха вече дава своите резултати. Ние предупреждавахме, че с този срамен договор България ще се превърне в гето, в което "партньорите" от ЕС ще ни връщат мигранти и то онези от тях, които не подлежат на интеграция - т.е. онези, които са им в тежест и не им трябват. Предвидихме, че именно подобни хора ще бъдат причина за напрежение в обществото и повишаване на криминогенната обстановка", пишат в обръщението си от партията.

От ВМРО задават и въпрос към столичната полиция дали са регистрирали инцидента и има ли задържан за него.

По-късно от столичната полиция обявиха пред БНР, че не са получавали сигнал за побой, нанесен от мигранти над българи в центъра на София. До момента няма и образувано разследване по случая.

Малко по-късно и общинският съветник от "Възраждане" Деян Николов съобщи, че 11 имигранти са нападнали в центъра на София момиче и три момчета, които са се опитвали да му помогнат. По думите му пострадалите са на възраст 12-13 години. А в интернет се появи видеоклип, на който се вижда как група младежи си разменят удари пред магазин на столичния булевард "Витоша".

Деян Николов от "Възраждане" поиска да бъде назначено извънредно заседание на Столичния общински съвет, на което да бъде обсъдена сигурността в града, кметът Васил Терзиев да вземе мерки, а министърът на вътрешните работи и началникът на СДВР да увеличат полицейските екипи на местата, където се събират имигранти:

"11 мигранти ги нападат и пребиват в центъра на София. За съжаление, никой не им се притичва на помощ. Призоваваме съответните институции да вземат отношение. Искаме спешно свикване на сесия на Столичния общински съвет, където да бъдат изслушани всички, които имат отношение към сигурността в столицата, да се вземат мерки, да се изготви стратегия за решаване на криминалния мигрантски проблем, който назрява в София", заяви той.