Възстановява се реверсивното движение в района на "Княжево" по първокласния път София - Перник, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). За облекчаване на трафика всеки работен ден от 6:00 до 10:00 часа ще се обособяват две ленти в посока София в участъка от местността Черния кос до Александров мост - от км 276+040 до км 277+610.

В отсечката при Владая - от км 278+567 до км 281+800, реверсивното движение се предвижда да бъде възстановено в края на октомври, когато се очаква да завърши укрепването на свлачището при 281-ви км на пътя София - Перник. То е част от проект "Превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа" - Фаза 2, финансиран от Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020.

От АПИ отбелязва, че ремонтите край Владая са необходими и неотложни, за да се осигури безопасността на движението и апелира водачите е да карат внимателно, да спазват стриктно пътната сигнализация и въведените ограничения на скоростта.

Алтернативният маршрут на път I-1 София - Перник е по автомагистрала "Струма" и третокласния път III-1801 Суходол - Мало Бучино - Голямо Бучино.

Реверсивното движение в двата участъка от пътя София - Перник бе временно преустановено през месец май поради започналите ремонтни дейности в два участъка от трасето на малко разстояние едно от друго - укрепването на свлачището и ремонт на трамвайния релсов път по бул. "Цар Борис III" в кв. "Княжево", изпълняван от Столичната община.