Вандали потрошиха подлеза до Министерството на младежта и спорта, съобщи Столица.bg. Изпочупени са плочите на подовата настилка, както и плоскостите по тавана.

Съоръжението е затворено за преминаващи. Хулиганската проява е от понеделник вечерта. По информация на район "Средец" щетите са нанесени от младежка компания, извършителите са най-малко трима човека.

Сигнал за случилото се е подаден в Столичния инспекторат. Негови екипи са обезопасили мястото. Районната администрация на "Средец" е получила от Столична община средства, за да бъде извършен авариен ремонт на подлеза. Дейностите са спешни, тъй като съоръжението е опасно за преминаващите.

Това не е първият случай, в който вандали вилнеят в този подлез. Възмутени столичани питат защо все още има подобни съоръжения в София, които са без видеонаблюдение. Всъщност камера в района на подлеза има. Но не е ясно кога и как се проследяват записите от нея. Според районната администрация досега записите от видеокамерите не са довели до превантивни или последващи действия и залавянето на хулигани.