Строителство в централната градска част в София променя организацията на движение и маршрута на тролей № 9 от 26 до 28 август включително, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Забранява се влизането на пътни превозни средства първо по източното, а след това по западното пътно платно на ул. "Г. С. Раковски" между ул. "Аксаков" и ул. "Оборище", като движението ще се извършва двупосочно първо по западното, а след това по източното пътно платно на ул. "Г. С. Раковски" в посочения участък.

Маршрутът на тролей № 9 се променя както следва: в посока площад "Сточна гара" от ж.к. "Борово" по действащия маршрут до кръстовище бул. "Васил Левски" - ул. "Г. С. Раковски" и направо по бул. "Васил Левски" до площад "Сточна гара" - двупосочно.

До 10 септември /включително/ се променя движението и се забранява влизането на пътни превозни средства през източната част на кръстовище бул. "Цар Борис III" - ул. "Тодор Каблешков" - бул. "Овча купел" само в обхвата на релсовия път по бул. "Цар Борис III" заради реконструкцията на трамваен релсов път.