Столичната община изгражда над 100 км водопроводна и канализационна мрежа в седем столични района, съобщиха от пресцентъра на общината.

Местната администрация изпълнява в момента седем проекта за изграждане на канализация по оперативна програма "Околна среда". Изграждат се над 100 км канализация в кв. "Драгалевци", "Кръстова вада - изток", "Суходол", "Бенковски", "Обеля", "Нови Искър" и на гр. Банкя, кв. "Градоман", "Михайлово", "Вердикал" и с. Иваняне. При реализация на проектите за обновяване на централна градска част се подменят съществуващи инженерни мрежи, в това число, се подменени стари топлопроводи и ВиК-мрежа.

"Софийска вода", част от "Веолия" планира за 2022 г. инвестиции за над 51 млн. лв. за подобряване на ВиК-инфраструктурата на столицата и надграждане на услугите за потребителите. Това е най-големият размер инвестиции, които се правят в рамките на една календарна година за последните 12 години. За сравнение, през 2021 г. дружеството е инвестирало над 40 млн. лева, при планирани 38,9 млн. лева, информираха през миналата година от дружеството.