Протестът ще е мирен и законен, каза юристът на асоциацията Деян Петров, предаде БТА. Той съобщи, че асоциацията е подготвила писмо, подписано от 34 фирми от Сити Център София, което ще бъде предадено на мениджърския екип на мола. В това писмо искаме диалог с екипа, рекламна кампания, която да отговаря на ситуацията на криза и отчетност за извършеното до момента и бъдещите планове от страна на наемодателите, допълни Петров.
Според БРА мениджърският екип на Мола не действа адекватно по време на криза и въпреки многобройните апели за срещи и разговори са решили да увеличат със задна дата наемите на търговските площи, предаде Bbulphoto. Наемателите се обръщат главно към потребителите за подкрепа и мотото на протестите е „Да пазарувате изгодно е Ваше право!”.
С между 30 и 50 процента е спаднало потреблението в големите търговски центрове (молове), в това число и в Сити Център София (CCS) за последните девет месеца, заяви Мариян Колев, член на УС на Българската Ритейл Асоциация (БРА), предаде БТА. Кризата се усеща в цялата страна и във всички браншове, посочи Колев. От асоциацията съобщиха, че оборотите на търговските обекти са намалели значително и има дни, в които няма никакви продажби.
Според търговци в условията на криза наемите са вдигнати неправомерно и някои наеми стигат до над 100 евро за квадратен метър търговска площ на месец.