Срещу гаранция от 5000 лева Софийска градска прокуратура освободи от ареста 26-годишен обвиняем за причинена смърт на пътя. Наблюдаващият прокурор забрани той да напуска на пределите на страната.

Катастрофата е станала на Северната скоростна тангента на 5 септември около 23:50 ч. Мотористът е карал с висока скорост от жк "Левски" към кв. "Чепинци" и блъснал фатално пешеходец. 

Водачът на мотоциклета е тестван за алкохол и наркотични вещества. Пробите му са отрицателни.

Разследването се провежда в Сектор "Разследване на транспортни престъпления" към Отдел "Разследване" при СДВР под ръководството и надзора на СГП.

"Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението", пише в Закона за движение на пътищата.