В резултат от усилената подмяна и обновяването на градския транспорт, около 90 процента от превозните средства трябва да са нови през 2019 г., което е положително. От друга страна това, което предвиждаме, е да работим по осигуряването на довеждащ транспорт до метрото, защото би било много по-удобно при пускането на новата метролиния да можем да предложим на хората лесен достъп до новите метростанции.

Това каза заместник-кметът по направление "Финанси и стопанска дейност" на Столична община Дончо Барбалов, който в момента временно изпълнява длъжността и на заместник-кмет по транспорта в общината, както и по направление "Столично общинско здравеопазване", цитиран от БТА.

Дончо Барбалов добави, че рамките на цялата тази промяна и обновяване на градския транспорт се търсят начини и за отговаряне на нуждите на хората за повишаване на честотата по някои линии. Но цялостният анализ още не е приключил. На практика може да работим по довеждащ транспорт, нови линии на метрото, нови превозни средства, отбеляза той.