Шофьор удари 9 коли на паркинг в столичния квартал "Стрелбище" вчера вечерта. Инцидентът е станал  около 22:30 ч. на паркинга пред блок 21 на булевард "България", докато мъжът карал назад. 

Според публикации на потърпевши в социалните мрежи мъжът се е държал неадекватно и ги е заплашвал. От Софийската районна прокуратура съобщиха, че 41-годишният водач е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, както и да даде проба за изследвания.

"В 22:30 съсед позвъни на вратата, че на паркинга има автомобил, който блъска всички коли. Със съпруга ми излязохме, защото колата на сина ми е на паркинга и се оказа, че има девет коли, които са помлени. Един пиян, видимо дрогиран и неадекватен човек", разказа пред Нова тв Борислава Борисова, една от потърпевшите.

"Аз съм собственик на може би най-пострадалия автомобил, който е смазан между две от колите. Видимите щети са два счупени фара, предна броня, калник, врата", посочва друг потърпевш на име Кирил.

"Явно наказанията не са достатъчни и не стряскат хората, които продължават да пият. Той не знае къде е този човек, къде се намира, съответно, ако беше излязъл на булеварда никой не знае какво щеше да причини", категоричен е Борис Пасков, чийто автомобил също е пострадал.

Снимка: Борислава Елшишка, Фб страница "кв.Стрелбище-София"

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за причиняване на две пътнотранспортни произшествия и нанасяне на щети на седем автомобила при условията на продължавано престъпление, съобщиха от прокуратурата.

Прокуратурата е задържала обвиняемия за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои да бъде внесено искане в съда той да бъде задържан за постоянно в ареста.