Поредна серия от катастрофи в София станаха в сутрешните часове на първия работен ден от седмицата.

Шофьор помете шест паркирани коли в столичния квартал "Младост" към 3 часа тази сутрин. При инцидента няма пострадали. Шофьорът,  опитвайки се да вземе завой, блъснал две от паркираните коли, след което продължил и ударил още четири. От силата на удара една от колите е преместена с около 90 градуса. Потърпевши разказват, че автомобилът е карал с много висока скорост.

Клип във фейсбук страницата "Катастрофи в София" паказва част от щетите, а под коментарите се отбелязва, че шофьорът е бил жена.

Три коли се удариха и в крайната лява лента на столичния булевард "Тодор Александров" малко преди кръстовището с ул. "Опълченска", предаде "Фокус". Един от участниците в движението е такси на голяма фирма, а другият автомобил на фирма за почистване. Третата кола е напуснала местопроизшествието след сблъсъка.

Друга катастрофа с тролей №60  предизвика задръстване на столичен булевард, съобщава Булфото. По първоначална информация има пострадал. На кадрите се вижда, че тролеят е със счупено предното стъкло.

Катастроха с тролей предизвика задръстване на столичен булевард

Снимка: Bulphoto

Катастроха с тролей предизвика задръстване на столичен булевард

Снимка: Bulphoto

Кола и такси се удариха и в "Дружба" 1, съобщава потребител във Фейсбук страницата "Катастрофи в София". Инцидентът доведе до поредната тапа в час пик.

Катастрофата в "Дружба"1

Снимка: Фейсбук страницата "Катастрофи в София"

Верижна катастрофа стана и след детелината за бул. "България" на Околовръстното шосе посока "Младост", съобщава друг потребител на Фейсбук групата.

Верижна катастрофа на Околовръстното шосе

Снимка: Dinko Kotsev от фейсбук групата "Катастрофи в София"