Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 44-годишен сирийски гражданин с инициали Н.М. за изнасилване налице от женски пол, навършило 18 години - С. В.

На 23 ноември миналата година около 20,00 ч. пострадалата С.В. била пред жилищен блок в ж.к. "Свобода" в София. Тогава тя срещнала обвиняемия Н.М., с който се познавали. С.В. го помолила да ѝ върне пари, които той ѝ дължал. Обвиняемият предложил да отидат до дома му, за да ѝ ги предаде. Влизайки в жилището, Н.М. нападнал пострадалата като започнал да я удря с ръце по лицето и тялото. С.В. се борела с него през цялото време. Въпреки това Н.М. се съвкупил с нея против волята ѝ, като продължавал да я удря и се опитвал да я лиши от възможност да се самоотбранява. Вследствие на ударите пострадалата получила частични отчупвания на два зъба, кръвонасядания и др.

В хода на разследването било установено, че деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като Н.М. е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл.66 от НК и след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер. Спрямо него била взета мярка за неотклонение "задържане под стража.

Престъплението, за което Н. М. е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода от три до петнадесет години.

Предстои делото да се гледа в Софийски районен съд.