Руски граждани протестират срещу войната в Украйна. Протестът е пред сградата на Руския културно-информационен център в столицата.

Повечето от тях носеха саморъчно направени плакати, украсени с цветовете на украинското знаме - синьо и жълто. На тях те бяха написали: "Аз съм рускиня и съм против Путин. Не оставайте безразлични!", "Аз съм от Русия. Аз съм против Путин. Аз съм против войната. Обичам Украйна", "Не на войната" на английски и руски език и др.

По думите на протестиращите войната трябва да бъде прекратена незабавно. Те се обединиха около тезата, че Украйна е суверенна държава и никой няма право да има териториални претенции към нея.

"Обявявам се срещу агресивните действия на Руската федерация в лицето на диктатора Владимир Путин. Аз съм срещу войната, защото това е против моите морални принципи", каза той и заяви, че има много приятели в Украйна, както повечето обикновени руснаци", заяви московчанинът Александър Стоцки.

Снимка: БТА

Протестът е организиран от движението "За свободна Русия", което е срещу политиката на Кремъл. Планират се протести всеки ден до края на март.