От няколко дни в близост до Орлов мост живеят и група роми, които не са част от протеста и притесняват и протестиращите, и живеещите в района, съобщава БНТ. Обитатели на палатковия лагер алармират, че неканените гости проявяват агресия. След подаден сигнал на 112 патрулна кола дори е отвела една от новонастанените в районното управление.

Самите протестиращи продължават да дежурят под шатрите въпреки дъждовното време през уикенда. Очаква се от началото на следващата седмица те да сменят тактиката и да радикализират действията. Още в понеделник в 8 часа сутринта демонстрантите се канят да потеглят към държавните институции и да блокират достъпа на служителите им. Като аргумент те посочват недоволството си от свършената през годините работа.

Въпреки намалялата численост в последно време, протестиращите ще продължат да се събират между 19 и 20 часа в т.нар. Триъгълник на властта и не възнамеряват да се отказват от трите постоянни блокади в София. Заедно с тях групата около Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков продължава да организира принудително спиране на движението за по няколко часа по различни пътни възли в България.

За разлика от тях, през нощта протестиращите във Варна решиха да отстъпят и вдигнаха втората блокада в града. Палатките обаче остават на първото затворено кръстовище до общината.

Стопкадър от БНТ