22-годишен от София е в неизвестност вече втори месец. Родителите му и полицията не спират да го търсят, но засега няма и следа от Давид Георгиев. Интересното е, че откакто е изчезнал, вайбърът му е бил активен няколко пъти. Дали самото момче е влизало или телефонът му е откраднат, никой не може да каже, предаде Нова телевизия.

Следите на Давид се губят в края на март. 22-годишното момче излиза на разходка в квартал "Обеля", където живее и повече не се прибира. Имал в себе си само 10 лв. и външна батерия за телефон.

"7 минути след като излезе, аз го набрах по телефона и той беше изключен. Притесних се и излязох да го търся, обаче не го намерих", разказва майка му Невена.

Същият ден Давид е обявен за национално издирване. Месец преди да изчезне, се преместил при баба си и дядо си, за да бъде по-самостоятелен.

"Дойде при нас за 3 дни и беше изпаднал в депресия. Казваше, че иска да изчезне, но не съм го взела на сериозно. Предполагам, че раздялата с приятелката му през януари му е повлияла", казва още Невена.

Давид Георгиев

Снимка: Нова телевизия скрийншот

Оттогава никой не го е виждал и чувал. По информация на МВР е тръгнал към пещерата "Темната дупка" до Лакатник. Родителите му го търсили и там, но не го открили. Направило им впечатление, че откакто е изчезнал, няколко пъти вайбърът на телефона му бил активен. Последно преди ден.

Заради многото постове, чрез които родителите търсят сина си, се появили и измамници.

"Първият път бяха едни, които искаха да даваме пари. Но аз се усъмних и веднага приключих разговора. Това беше някакъв сигнал, че е на пазара в кв. "Сухата река". Другият сигнал беше абсолютна гавра. Обадиха ни се от "Дружба", че са го видели в много лошо състояние, крайно", споделя майката на Давид.

Той бил по-затворен. Нямал приятели. Учил компютърно и софтуерно инженерство в Техническия университет. Много обича да свири на китара, на пиано, да композира.

"Каквото и да му се е случило, не трябва да чувства вина към нас заради изчезването си. Искам да му кажа, че го обичаме и чакаме да се върне... По някакъв начин поне да сигнализира, че е жив..... Никога не съм си мислила, че нещо такова може да ми се случи", каза още майката на Давид.