Ретро музикален фестивал събира в София звезди от 90-те години на миналия век, сред които C-Block, Technotronic и Sпаp, съобщават организаторите. Retroverse: Retro Lovers Fest ще се състои на 6 и 7 октомври, на стадион "Юнак".

Сред останалите имена са Hot Chocolate, Papa Bear, The Real Milli Vanilli, La Bouche, Down Low. Те ще се допълнят от автентичния заряд на български артисти, като Deep Zone Project, дует Expose, Румънеца и Енчев и "Гумени глави".

"Музикалното събитие на есента ще се разгърне на най-голямата декорирана сцена в България, част от терен с обща площ от 13 декара, която ще бъде напълно преобразена в духа на едно от най-атрактивните десетилетия в историята на музиката. Това е времето на неоновите цветове, дъвките, ролерите, ледените близалки и касетките", разказват организаторите, цитирани от БТА.

По думите им атмосферата ще се допълва от визуални ефекти, релакс зона с хамаци и барбарони 600 кв. м, 23-метров винен бар, 23-метров бирен бар със 150 вида бира от цял свят, храна, ВИП, атракционни и детски зони.

След концертите ще има афтърпарти в зала, декорирана в духа на деветдесетте, с три DJ-ски пулта и в присъствието на всички артисти, където ще има възможност за автографи и снимки.