Реновираният пазар на бул. "Черни връх" вече работи, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който бе на място, за да покаже новия вид на пазара.

Георгиев подчерта, че пазарът пред РУМ "Лозенец" на бул. "Черни връх" за плодове и зеленчуци е на това място от 20 години, емблематичен е за района и се посещава и от жители и на съседните квартали. Георгиев припомни, че преди една година СОС бе сезиран от търговците на пазара за негово запазване. Над 1000 души, обединени в подписка, се противопоставиха на идеята на районния кмет мястото да се превърне в зона за събития и настояваха тържището да продължи да функционира. СОС прие решение, с което пазарът бе предоставен за управление от общинското дружество "Пазари Запад", което да инвестира и да го обнови.

Председателят на СОС посочи, че незаконните павилиони са премахнати. Подменено е електрическото захранване, водопровода и канализация, поставени са пейки, чешма, има стоянка за велосипеди. Поставен е нов покрив и изцяло нови винилови покрития. Пазарът вече е модерен, с европейски вид и отговаря на изискванията на търговците и клиентите, каза председателят на СОС и благодари на ръководството на "Пазари Запад" и на всички, допринесли пазарът да изглежда добре.