Служители на Пето районно управление на МВР в София разкриха извършители на кражба. Действията по разследването започнали в началото на юли, когато било съобщено, че е извършена кражба на почти 120 м железопътни релси, складирани в района на товарна Сточна гара. Това съобщиха от преесцентъра на МВР.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия било установено, че двама мъже, на 34 и 64 години, предварително са подготвили за кражба релсите  като за целта ги нарязали на парчета. В последствие, подпомагани от още няколко мъже, натоварили  нарязаните елементи на товарен автомобил, оборудван с автокран и ги укрили.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, на 64-годишния мъж е повдигнато обвинение по чл. 195 от НК и му е наложена мярка за неотклонение "подписка".

На 34-годишния му съучастник е повдигнато обвинение за престъпление в условията опасен рецидив по чл. 196 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Към момента мъжът се укрива от органите на реда и е обявен за общодържавно издирване.

Работа по случая продължава.