Организацията на движението в част от центъра на София се променя във връзка с честването на 20 години от приемането на България в НАТО, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

  • От 12:00 ч. на 28 март до приключване на събитието на 29 март се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл. "Кн. Александър I".
  • От 08:00 ч. до приключване на събитието на 29 март на площад "Николай Гяуров" и на югоизточната дъга на площад "Св. Александър Невски". Изключение се допуска за автомобилите на гостите поканени на събитието.
  • От 14:00 до 22:00 часа на 28 март и от 07:00 ч. на 29 март до 02:00 ч. на 30 март се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Цар Освободител" между ул. "Г. С. Раковски" и площад "Независимост", само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при Столична дирекция на вътрешните работи.
  • От 14:00 ч. на 28 март до приключване на събитието на 29 март се разрешава престоят и паркирането на пътни превозни средства, превозващи участниците в събитието от Национална гвардейска част пред Археологическия музей.

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието, постове за контрол и регулиране на движението на възлови кръстовища за тези часове на посочените места.

През 2004 г., на 29 март, България, заедно с Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения официално се присъединява към Алианса, припомня БТА.

Годишнината ще бъде отбелязана с разнообразни събития, съобщиха вчера от Министерския съвет.

На 28 март, от 11:00 ч. Националният военноисторически музей ще открие изложбата "Българската армия - 20 години част от НАТО". Национална конференция на тема "20 години България в НАТО: Защото сме по-силни заедно" ще се състои на 29 март в Централния военен клуб под егидата на правителството. Отбелязването на годишнината ще продължи с тържествен концерт "20 години България в НАТО", организиран от Министерството на отбраната и Министерството на външните работи, на 29 март от 18:00 часа на пл. "Княз Александър I".