Променени са маршрутите на автобуси № 9 и 75 в София заради затворено кръстовище на пл. "Орлов мост" от протестиращи и реконструкция на топлопровод на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Поради затвореното кръстовище на пл. "Орлов мост" от протестиращи и забрана за влизане на пътни превозни средства по западното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в участъка от ул. "Оборище" до ул. "Шипка" в посока "Орлов мост" поради реконструкция на топлопровод, са променени маршрути на автобусни линии № 9 и 75, както следва:

- автобусна линия № 75 в посока площад "Орлов мост" се движи от кръстовището бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" - бул. "Мадрид" направо по бул. "Янко Сакъзов", обратен завой на площад "Паметник Левски", по бул. "Янко Сакъзов" и по маршрута си посока станция "Гео Милев";

- автобусна линия № 9 в посока ул. "Ген. Гурко" от кръстовището бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" - ул. "Оборище" направо по ул. "Оборище", надясно по бул. "Васил Левски", на площад "Паметник Левски" надясно бул. "Янко Сакъзов", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и наляво по ул. "Оборище" по маршрута си посока автобаза "Искър".