Стартира Европейската имунизационна седмица. Тази година тя е под мотото "Защитени заедно, #Ваксините Действат". От Световната здравна организация отбелязват, че всяка година в света се регистрират повече от 10 милиона смъртни случая при деца под 5-годишна възраст. Голяма част от тях са вследствие на заболявания, за които съществуват ваксини. Имунизационният календар в България включва задължителни имунизации в детската възраст срещу 11 заразни болести.

За Европейската имунизационна седмица в столицата са отворени четири временни кабинета за поставяне на ваксини. Те се намират в Първа, Втора, Четвърта и Пета градска болница. Всички ваксини се поставят напълно безплатно. Една от причините за кампанията е ограничаване на разпространението на морбили. За това и от Министерството на здравеопазването вече изпратиха специални указания до всички Регионални здравни инспекции за предприемане на спешни мерки за ограничаване на разпространението на заболяването.

Личните лекари са инструктирани да издирят всички лица от 13-месечна до 18-годишна възраст, за които няма данни да са имунизирани или пък имат пропуск в имунизационния календар.