Столичната полиция предприема мерки за охрана на обществения ред и организация на движението заради мач в неделя. ​Униформените няма да допускат до стадиона зрители във видимо нетрезво състояние, носещи забранени предмети и вещи, както и посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия, съобщиха от МВР.

Футболната среща е между отборите на ПФК "Левски" и ПФК "ЦСКА - София" и е с начален час 16:45 часа на Национален стадион "Васил Левски".

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на стадиона полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и онлайн. Привържениците на "Левски" ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А и Б, а на "ЦСКА - София" - на сектори В и Г. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми, и чадъри).

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

Във връзка с провеждането на спортното събитие в следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.

МВР винаги предприема специални мерки във връзка с мачовете между "Левски" и ЦСКА. По време на финала за Купата на България между ЦСКА и "Левски" през май 12-годишно момче пострада от хвърлена пиротехника, а двама души бяха задържани за притежание на пиротехнически изделия преди старта на дербито.