Парична гаранция в размер на 5000 лв. е определила Районната прокуратура в Кюстендил за полицая, хванат с наркотици. Сумата трябва да бъде внесена в 7-дневен срок. Ако тя не бъде внесена в този срок, той ще остане за постоянно в ареста.

Задържаният полицай е на 32 години. В системата на МВР работи от 2013 г. Досега не е осъждан, работил е в СДВР, но се е прибирал в родния си Кюстендил.

Полицият беше задържан в понеделник в Кюстендил в рамките на специализирана операция за противодействие на криминалната престъпност и контрол на пътното движение в областта, след като е спрян за проверка. Мъжът е бил зад волана на лек автомобил БМВ и отказал тест за употреба на алкохол и наркотични вещества. Представил се е за служител на МВР - в столична структура. При последвалите действия в колата са открити 96 г канабис и 130 г бяло прахообразно вещество/амфетамин/, а по-късно от обитаваното от него жилище са иззети електронна везна, гриндер и 10 г канабис.

По случая е образувано следствено дело. Повдигнато му е обвинение за държане на наркотични вещества. Назначени са експертизи и предстоят разпити на свидетели. Ако се установи, че количеството е било приготвено за разпространение, тогава делото ще отиде в Окръжна прокуратура и обвинението ще бъде преквалифицирано, обясниха от прокуратурата.