Падането на температурите през зимата обичайно води до поледици. Хората се придвижват най-трудно по тротоарите, а това увеличава и работата на лекарите в Травматологията в "Пирогов".

Изминалото денонощие е било изключително натоварено за Травматологията, съобщи директорът на болницата д-р Асен Балтов. По думите му, 195 възрастни и 75 деца са минали пред кабинетите в Травматологията. 35 души са оставени за лечение заради спешна необходимост от оперативна намеса, допълни проф. Балтов.

Той посъветва гражданите на избягват да излизат навън, когато е заледено и винаги да са с подходящи обувки за такива условия.

От Столична община увериха, че са почистени тротоарите и обходите към метрото, но напомниха, че собствениците на жилища и търговски обекти сами трябва да почистят пространството пред тях, в противен случай ще им бъде наложена глоба.

Днес съществена промяна на времето не се очаква. Сутрешните температури паднаха на места до минус 11 градуса. Дневните температури ще бъдат между 0 и 3 градуса. За София минималната температура е около минус 5 градуса, а дневната около 2 градуса над нулата. Ще остане почти без валежи.

В неделя сутринта също се очакват доста ниски температури - до около минус 10 - минус 12 градуса. През деня ще се покачат до около 3-5 градуса над нулата. Валежи не се очакват.

От понеделник започва затопляне.