Повече от месец подлезът пред столичната Централна автогара е в окаяно състояние. Таванът е изкъртен и падащ, има теч на вода, неясно откъде. Вижда се ръждясала арматура, която пък е подпряна, за да не се свлече и отломки от стената да не падат по главите на преминаващите.

Именно от този подлез излизат всички хора, които пътуват с метрото. А иначе метростанцията е лъскава, за разлика от подлеза, в който се разнасят всякакви аромати.

В Сутрешния блок на БНТ Анатоли Киров от столичния район "Сердика" потвърди, че в общината също имат подадени сигнали за теча и са организирали комисия, която да прецени какво е нужно да се направи, за да може проблемът да бъде отстранен.

"Веднага след тези сигнали сме обезопасили мястото, с цел недопускането на инциденти. От повече от месец работят екипи на "Софийска вода", както и инженери от Университета по архитектура, строителство и геодезия за установяването на повредата. Предполага се, че теча е или от повреда на "Софийска вода", или пък е нарушена хидроизолацията на съоръжението. След установяване и отстраняване на теча, както и причините за него, ще бъде извършен ремонт на фугата по дадени указания", посочи той, но не се ангажира с конкретен срок кога това ще стане факт.

Той предположи, че последният ремонт на подлеза, е правен когато е изградена метростанцията.

Според Киров няма опасност съоръжението да рухне и да създаде неприятности за преминаването.