Единствената спешна болница в България - "Пирогов", рестартира програмата си "Детско здраве" след 2-годишно прекъсване заради пандемията от коронавирус, съобщиха от лечебното заведение.

На 4 юни в медицинския център на "Пирогов" ще бъдат извършвани безплатни прегледи на деца от висококвалифицирани специалисти.

Рестартирането на инициативата, чиято основна цел е да предостави бърз и лесен достъп на деца до медицински специалисти с висока експертиза, започва от град София като прегледите ще бъдат извършвани в МЦ Пирогов в събота от 8:30 до 14:30 ч., след предварително записване на час на тел. 02/91 54 403 всеки работен ден от 8:00 ч. до 14:00 ч.

По традиция, вече девет години, в Национална програма "Детско здраве - Пирогов" взимат участие лекари от следните специалности: детска урология, УНГ болести, очни болести, детска хирургия, детска ортопедия и травматология, детска кардиология, детска неврохирургия. Специалист в областта на образната диагностика оказва съдействие за прецизната диагностика и планиране на лечението на малките пациенти.

В резултат на екипната работа от началото на програмата до момента, хиляди деца получиха безплатни консултации, при необходимост - лечение и съответно проследяване.