Жена от София ще съди столична лаборатория заради сгрешен резултат. Според него, Ева Богомилова била болна от туберкулоза. Ден по- късно се оказало, че няма нищо такова и, че жената е напълно здрава, информира Нова тв.

През април Ева Богомилова планирала пътуване до Русия. Заради по-дългия й престой в страната, трябвало да представи отрицателен тест за туберкулоза. Направила си кръвно изследване в една от частните лаборатории в София.

"Оказва се, че аз съм болна от туберколоза, с положителен резултат", разказва Ева.

Въпреки, че не е имала симптоми, жената повярвала, че резултатът е верен.

"Няма как, виждайки нещо черно на бяло, да допуснеш и да подложиш на съмнение, всъщност болен ли си или не. При един от разговорите със специалист, получих указания, че трябва да си направя снимка на бял дроб и да постъпя в отделение".

За да потвърди резултата, направила втори тест. Този път в Националния център по заразни и паразитни болести, където става ясно, че жената не е болна от туберкулоза.

"Това е находка, която показва, че отганизмът е бил в среща с тези туберкулозни бактерии в последните 3 месеца. Това не означава, че пациентът е болен от туберкулоза", заяви управителят на частната лаборатория.

Заради сгрешната диагноза Ема Богомила не могла да замине за Русия.