На 1 декември Столичната община организира тържествено запалване на светлините на коледната елха със спектакъл пред Народния театър "Иван Вазов" и светлинно шоу, съобщава на сайта си общината. Елхата ще бъде висока 10 метра, украсена с много лампички и гирлянди.

Празничната програма ще започне в 18:00 ч., а в 19:00 ч. ще бъдат запалени светлините на коледното дърво в присъствието на много любими актьори като Пламен Манасиев, Неда Спасова, Пенко Господинов, Светлана Янчева, Анастасия Лютова, Саня Борисова, Георги Златарев, Ириней Константинов, Бина Харалампиева, Роберт Янакиев, Иван Райков и други.

Тази година Столичната община заедно с А1 подаряват на столичани празничния спектакъл "Истинската Коледа" със специален 3D мапинг. Концертът ще започне веднага след официалното запалване на светлините на дръвчето. Любими музиканти и танцови изпълнители ще създадат коледно настроение за гостите и жителите на града. Спектакълът ще представи по увлекателен и забавен начин българските фолклорни традиции и съвременния поглед към празника. Главни действащи лица в него ще бъдат танцьорите от ансамбъл "Българе". Заедно с тях на сцената ще излязат музикантите от "Виво Монтана", дует "Крис и Велин", "Нана денс проджект" и още много други изпълнители. Сградата на театъра също ще е част от шоуто, като върху нея ще се проектират различни картини, свързани с предстоящия светъл християнски празник.

Леден парк отваря врати на 1 декември в Княжеската градина

Леденият парк е изграден по модел на известната ледена пързалка пред сградата на общината във Виена. Ледената пързалка е на територията на Княжеската градина и ще бъде открита на 1 декември. Заедно с нея е предвиден и коледен базар, където каращите кънки или придружаващите ги могат да прекарат приятни минути в дните по празниците.

Празнични светлини грейват по Коледни градчета

Коледно настроение и богата украса съпътстват редица коледни пазари, които ще се проведат на различни места в София. Богата културна програма с филмови прожекции, концерти, ателиета за съвременно и приложно изкуство, както и благотворителни каузи съпътстват Коледните градчета.

Sofia Christmas Fest отвори врати на 18 ноември и ще продължи до 25 декември в Южния парк.

Коледен парк ще има от 4 до 30 декември на площад "Славейков".

Коледният базар "Съборна" ще се проведе на едноименната улица от 1 декември до 8 януари.

На 9 декември в парк "Възраждане" също ще отвори врати Коледен базар, който ще приема посетители до 2 януари.

Коледен базар ще има и на Женския пазар, а Немският базар ще бъде пред Народния театър.

Базари ще има и в "Нови Искър" (от 20 до 21 декември), "Герена" (от 20 до 23 декември) и "Северен парк" (от 20 до 31 декември).