Служители на Четвърто РУ разкриха и задържаха двама румънски граждани измамили възрастен мъж. Софийски районен съд им наложи наказания "лишаване от свобода" за срок от 8 месеца условно с 3 години изпитателен срок, съобщиха от МВР.

Работата на полицията започнала, когато на 30 август възрастен мъж заявил, че на бул. "Витоша" бил заговорен от двама непознати, които му се представили за управители на известна марка домакински съдове и предложили да му подарят луксозен комплект, за който той трябвало да заплати само митническа такса в размер на 2 100 лева. Получил комплект съдове и по-късно разбрал, че не са истински.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия било установено, че извършители на измамата са двама румънски граждани на 19 и 21 години. На 13 септември двамата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура задържаните са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 209 от НК и са им наложени мерки за неотклонение "задържане под стража". С определение на Софийски районен съд са им наложени наказания "лишаване от свобода".