Обновяват напълно улиците "Кукуш" и "Щросмайер" в София. Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев и кметът на район "Илинден" Иван Божилов провериха как върви обновяването, съобщиха от СОС.

Строителните работи се извършат поетапно. Първият участък е от бул. "Сливница" до ул. "Билянини извори", с дължина 860 м. Вторият участък е от ул. "Билянини извори" до железопътния прелез с дължина 640 м. Той се изпълнява в момента и трябва да бъде завършен до края на август 2023 г.

Над 2200 метра е трасето, което се ремонтира. Изпълнява се изцяло нова пътна настилка и тротоари, реконструират се канализация и водопровод, отводнителните съоръжения и ревизионните шахти. Предвижда се ново улично осветление с LED осветителни тела, както и видеонабледение. След изпълнението на проекта ще бъдат обособени над 120 паркоместа.

До ноември ще бъде завършен участъкът до железопътния прелез. Ремонтът е част от инвестиционната програма на Столична община.

В края на май кметът на София Йорданка Фандъкова представи списък с обекти от капиталовата програма на Столичната община на стойност близо 600 млн. лева. Изграждат се 20 обекта на стратегически места в столицата, част от тях са пробивът за бул. "Филип Кутев", бул. "Тодор Каблешков", бул. "Ломско шосе" и др., каза тогава кметът и допълни, че са отделени средства и за ремонт на основни квартални улици.