Започна ремонтът по столичната улица "Каменоделска" в квартал "Орландовци". От днес трамваите там вече не се движат, а за гражданите ще има временен автобусен превоз, предаде БНТ.

Ремонтът е финансиран с евросредства и е на стойност 8,2 млн. лв. Той е част от големия проект на Столична община, който включва реконструкцията на трасето на трамвай 5 и бул. "Цар Борис III", и купуването на нови трамваи.

Нов релсов път, нова асфалтова настилка, подмяна на уличното осветление и контактната мрежа, както и нови тротоари с площ 8 000 кв. м. Ще бъде изграден и около километър нов водопровод.

"Трамвайното трасе, което е от 86-а година, на практика не е сериозно ремонтирано откакто е било построено. Ясно е, че все пак това са три трамвайни линии, които няма да се движат в този период и ще се опитаме да направим всичко възможно да облекчим гражданите", каза зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов.

Временно се променя маршрутът на трамвайни линии 3, 4 и 18, а цялата улица ще бъде затворена за движение след Задушница през юни. Ремонтът ще бъде на четири етапа и се очаква да приключи до края на август.