Три екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" отстраняват ледени висулки от надлези и мостови съоръжения в София, съобщи директорът на дирекцията Красимир Димитров.

С цел осигуряване на безопасното движение на автомобилите до момента са премахнати ледени висулки от Лъвов мост, надлеза при бул. "България" и бул. "Витоша", бул. "България" и "Околовръстния път", под мостови съоръжения в район "Подуяне", кв. "Обеля" и др. Екипите извършват обходи на рискови места и продължават своята работа, съобщиха от Столичната община на сайта си.

От общината напомниха на собствениците да премахнат ледените висулки от сградите си, а при невъзможност да ги достигнат, да обезопасят тротоарите с поставяне на лента.

Днес от Столичната община информираха, че за непочистени спирки на градския транспорт, подходи към пешеходни подлези, както и за некачествено почистени тротоари и вътрешно-квартални улици са наложени 180 371 лв. санкции на фирмите, отговорни за зимното почистване на града. Най-много непочистени обекти екипите на Столичен инспекторат са установили в районите "Студентски", "Овча купел", "Панчарево" и "Витоша". При контрола са наложени 77 санкции за непочистени спирки в "Триадица", "Подуяне", "Връбница", "Лозенец", "Студентски", "Банкя", "Искър", "Люлин", "Овча купел", "Панчарево", "Младост", "Витоша", "Кремиковци", "Изгрев", "Слатина" и "Оборище".