Летище София включва нови дестинации като Рига, Хелзинки, Скиатос и Бристол в лятното си разписание за тази година, съобщиха операторът на аеропорта. Новото лятно разписание на столичното летище влиза в сила от 31 март, добавя БНТ.

За първи път от летище София ще има директни полети до Рига. Полетите до столицата на Латвия стартират на 2 май и ще се изпълняват три пъти в седмицата - вторник, четвъртък и събота.

От 3 юни стартират полети и до столицата на Финландия Хелзинки два пъти в седмицата - понеделник и петък.

От 1 юни до 28 септември ще се изпълняват редовни полети и до гръцкия остров Скиатос. Те ще бъдат всяка неделя. Редовните полети превозвачът ще изпълнява и до Бристол всяка сряда и неделя.

И това лято от летище София ще оперират голям брой чартърни полети до популярни дестинации като Анталия, Бодрум, Невшехир, Кайро, Хургада, Шарм ел Шейх , Катания, Олбия, Джерба, Санторини, Енфида и др., посочиха от СОФ Кънект. Ново предложение е и турския курорт Газипаша.

През летните месеци тази година от летище София ще има полети до 78 редовни и 28 чартърни дестинации, които ще се изпълняват от над 30 редовни и чартърни авиокомпании.