В присъствието на столичния кмет Йорданка Фандъкова точно в 19 часа тази вечер бяха запалени светлините на коледното дърво в София. Двадесетгодишната ела се намира пред НДК. Тя висока 12 метра и е украсена с 800 лед светлини и коледни играчки.

Всички снимки вижте тук >>

Заради пандемичната обстановка не се състоя традиционният празничен концерт, който всяка година съпътства ритуала по запалването на светлините.

Снимка: "Булфото"

"Без фойерверки и празнична програма, но с много вяра запалихме тази година светлините на коледното дърво в София. Вяра в силата на доброто, уверени, че заедно спасяваме живот. Заедно с лекарите днес - техни представители от COVID-отделенията в общинските болници, и хората, на които вярваме най-много в момента, заедно с момчетата, които помагат. Всички те със своята работа, а ние със спазването на мерките - спазване на дистанция, носене на маски, да посрещнем със здраве празниците тази година - вкъщи, в уюта на домашната топлина. Медиците със сигурност ще посрещнат празниците в отделенията, за да ни помагат", каза кметът на града Йорданка Фандъкова.

Снимка: "Булфото"

Пред коледното дърво медици и служители от звеното "Аварийна помощ и превенция" изписаха с букви: "Спасяваме живота заедно".

Пред коледното дърво медици и служители от звеното "Аварийна помощ и превенция" изписаха с букви: "Спасяваме живота заедно"

Снимка: "Булфото"