Кметът на София Васил Терзиев обяви, че ще смени протокола за действие при улични ремонти след проверка в квартал "Оборище".

"Получихме сигнал от жители на квартал "Оборище" за забавени с близо седмица ремонти. С кмета на района Георги Кузмов извикахме представител на строителната фирма, за да направим оглед на обектите. Започнахме с обход на улиците "Мърфи", "Русалка" и "Джовани Горини", които според информация на строителя към гражданите е трябвало да бъдат готови на 22 март. Цялото каре между улиците "Черковна" и "Султан тепе" и булевардите "Мадрид" и "Евлоги Георгиев" все още е осеяно с изрязани и подготвени за асфалтиране участъци, което прави невъзможно нормалното придвижване в района."

Това съобщи Терзиев във Facebook профила си и отбелязва, че ще изиска от отговорните в Столичната община звена да засилят контрола върху ремонтите и строителните обекти.

"Ще създадем нов, различен от досегашния протокол за действие, който в началото на сезона на ремонтите е повече от задължителен", посочва кметът.

Освен незспазените срокове, на място са установени и други нередности: изрязаните върху пътното платно карета са пълни с фрезован асфалт, не са почистени, не са обкантени и не е положен битум.

Столичният кмет е установил още, че районната администрация и хората от квартала не са уведомени за началото на ремонтите навреме, за да могат да преместят автомобилите си от улиците.

Липсват и обозначителни знаци, които да сигнализират и да напомнят в тъмната част от денонощието, че преминаването там е затруднено.