Кметът на София Йорданка Фандъкова даде старт на програма "Ваканция" 2021 г. на Столична община, в спортен комплекс "Възраждане", който се стопанисва от ОП "Спортна София 2000", съобщава общината.

Инвестираме в развитието на възможностите за спорт в училище и квартала, близо до дома. Програма "Ваканция" е цялостна инициатива за занимания на децата и младежи през лятото в София.

Включва над 50 дейности, сред които спорт, занимания с изкуство, обучения по безопасност на движението по пътищата и приложно колоездене, туристически обиколки на културно-историческите забележителности в София, туристически походи на Витоша.

Възможности за занимания на открито предоставя и спортният комплекс "Възраждане", където от 9.00 до 11.00 ч. деца и ученици безплатно могат да ползват спортните игрища и тенис маси.

В програма "Ваканция" на Столична община преди няколко години обединихме различните възможности за активности през лятото и ежегодно в нея се включват над 1500 ученици, е посочила Фандъкова при откриването на програмата.

По думите й над 30 места като спортни площадки, тенис игрища, фитнеси на открито и др. локации в столицата ще предоставят свободен достъп до разнообразни спортове и занимания с изкуство. Предвидени са и туристически походи на Витоша.

Музеят за история на София също отварят вратите си за ученици. Общо 150 професионални треньори и преподаватели са ангажирани с провеждането на инициативата.