Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на международния форум "Зелената сделка - иновации, инвестиции и справедлив преход", организиран от най-големия информационен портал Dir.bg и специализирания сайт за енергетика, екология и икономика 3e-news.net.

Във форума участваха президентът Румен Радев, еврокомисар "Сближаване и реформи" Елиза Ферейра, президентът на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойер, кметове, представители на институциите, европейски и български експерти, представители на бизнеса и неправителствения сектор.

"Възможности съществуват, така че можем да се възползваме от тях". С този цитат от Елин Пелин илюстрира визията си за зеления преход еврокомисарят по "Сближаване и реформи" Елиза Ферейра по време на участието си. "Трябва да мислим за планетата - как ще я спасим, да подобряваме ситуацията, да мислим как да я подобрим дългосрочно, - посочи тя. - Ето защо преходът трябва да бъде справедлив или просто да няма преход" - коментира Ферейра. По думите ѝ: "Трябва да запазим доверието на хората и обществото по отношение на Зелената сделка".