Кметът на София Йорданка Фандъкова откри 122 детска градина в 6-ти микрорайон в квартал "Люлин". За БТА Фандъкова каза, че благодарение на това район "Люлин" е на път да стане първият, който ще изпълни програмата за преодоляването на недостига на места за децата между 3 и 6 години.

Детската градина се намира на ул. "Полк Никола Попов" 5 и е бивш филиал на ДГ № 47 "Незабравка", посочиха от Столична община.

Сградата разполага с 260 места, като пет групи вече са заети и предстои обявяването на новите места и класирането за цяла София, каза Фандъкова.

Строителството на обекта е било възложено и се е контролирало от районния кмет Милко Младенов, а средствата са осигурени по програмата на кмета на София за строителство на нови детските градини.

Фандъкова обясни, че се довършва още една ДГ за 250 деца в "Люлин" 3 и се строи нова сграда за детска ясла. Столична община работи и по откриването на места за детските ясли.

По думите й, в последните години поради сериозната финансова и икономическа криза никак не е било лесно, но в момента на територията на цялата Столична община се строят 23 нови сгради за детски градини и се подготвят новите проекти.

Сградата на 122 ДГ е била предоставена за ползване на частно училище и след връщането ѝ обратно на Столичната община започва цялостното ѝ преустройство.