Миналата година София бе обявена от Европейската комисия за един от стоте климатично неутрални и интелигентни градове на бъдещето, които ще участват в мисията на Европейския съюз. Това каза кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова на откриването на бизнес форум на тема "Заедно за по-малко CO2 емисии" под патронажа на столичния кмет, съобщи БТА. Тя изтъкна, че ангажиментите са до 2030 г. София да постигне климатична неутралност.

"Поставянето на София до градове като Копенхаген, Гьотеборг, Париж и Милано е оценка за нашата програма, но също така и за доверието, както и задача, с която може да се справим, само ако работим заедно", добави Фандъкова. По думите й зелените политики включват целия спектър на човешката дейност и това означава осъзнаване, оценка и промяна в живота на всички.

Социалната отговорност се измерва и с реално участие в промяната на средата и то сега, защото от това зависи какви градове ще оставим на нашите деца и внуци. "Най-важни са действията и се надявам всички ние да се обединим около действията", изтъкна Йорданка Фандъкова.

Климат, екология, трансформация, зелен преход, това са думи, които съпътстват ежедневието ни, допълни главният управител на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Митко Василев. Той добави, че трябва да си даваме сметка какво означават тези думи.

Митко Василев председател на ГБИТК

Снимка: БТА

Българското общество и българският бизнес са в очакване на промяната, която зависи от всички нас, допълни д-р Василев. За създаването на по-чиста среда и устойчива икономика трябва да се действа заедно, изтъкна главният управител на ГБИТК.

ГБИТК организира днес бизнес форум на тема "Заедно за по-малко CO2 емисии" под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Събитието се провежда в София тех парк.