Столични полицаи задържаха 19-годишен младеж от Враца, противозаконно отнел лек автомобил в София.

Сигналът за откраднато "Ауди 6", с чуждестранна регистрация, паркирано пред жилищна кооперация в ж.к. "Манастирски ливади", бил подаден в полицията на 22 октомври.

В хода на предприетите от служители на сектор "Престъпления свързани с МПС" и сектор "Специализирани полицейски операции" при СДВР действия, на бул. "Ботевградско шосе" била засечена кола, отговаряща по описание на откраднатата, но с различни от оригиналните регистрационни табели и разбита ключалка на предна лява врата. Униформените последвали автомобила по шосе Е-79 и го спрели в района на с. Люти дол.

На място била установена самоличността на водача - 19-годишен младеж от Враца. При последвалите процесуално-следствени действия у него и в колата криминалистите намерили и иззели ръкавици, мобилни телефони, три чифта регистрационни табели, включително и оригиналните на крадената кола.

След задържането му в рамките на 24 часа и доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура младежът е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл.346 от НК и му е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 2 000 лева. Работа по документиране на престъпната му дейност продължава.