Храм "Свето Възкресние Христово" в столичния квартал "Красна поляна" бе обран за пореден път. През последните години светата обител е атакувана от крадци повече от 10 пъти, като три от случаите са от началото на годината, разказа отец Марио по "Нова телевизия".

Преди нощ групата обирджии е атакувала ключалката на църквата, както и един от страничните прозорци, изрязвайки решетка. Откраднати са 1500 лв. - всички събрани от посетители на църковната обител.

"След първия опит да влязат през вратата на храма, където не са успели, след това са влезли през прозореца като се вижда, че е изрязана решетката, която сложих преди 10-12 дни. Храмът няма охранителни камери. Аз даже решетки не исках да слагам, но явно, че живеем вече в такова време и сред такъв народ, който не зачита нито вяра, нито нищо. Минали са и през олтара, разбити са чекмеджета, които са съдържали някакви средства", каза отец Марио.

Предполага се, че извършителите на грабежа са поне двама.

"Храмът е осветен отвсякъде нощно време. Решетката е рязана с флекс, който вдига голям шум, а от блока отсреща няма никаква реакция", обясни отец Марио.