Все още не съм решила - така кметът на София Йорданка Фандъкова отговори пред bTV на въпроса дали наесен ще се кандидатира за следващ мандат.

Относно скандала около строителството на небостъргача "Златен век" тя повтори позицията на Столичната община, че разрешителното за строителство е изтекло в края на 2018 г. Контролът върху законността е на ДНСК, те има своя позиция и  имат право да я защитават, уточни кметът.

Когато има спорове, знаете, че в правовата държава те се решават в съда. На срещата при премиера беше казано ясно, че поправката в закона (станала известна като поправката "Артекс") не важи за този обект, допълни Фандъкова. Тя подчерта, че е не е вярна информацията за предвиден ремонт на кръстовището и надлез на стойност 20 млн. лв. пред спорната сграда.

Относно ремонта на ул. "Граф Игнатиев" тя уточни, че той все още е строителна площадка - отстраняват се нередности и предстои озеленяване.  Въпросът с ограничителите е сериозен, затова се намесих и поисках да бъдат заменени с елементи, които да бъдат по-сигурни за хората, коментара Фандъкова.

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" трябва да приключи до края на май, ако фирмата изпълнител се забави, ще плащат по 200 000 лв. на ден неустойки, обяви кметът.