Процедурни нередности попречиха да започне делото срещу 39-годишния Григор Димов, заплашвал министъра на отбраната Тодор Тагарев. На първото заседание по делото се оказа, че Димов не е получил в срок обвинителния акт. Освен това и самият Тагарев не е бил редовно уведомен.

Прокуратурата даде на съд Димов затова, че на 4 юли Димов изпрати заплашително съобщение на министъра в социалната мрежа Фейсбук.

По случая беше образувано досъдебно производство.

В хода на разследването бяха разпитани свидетели, направени бяха експертизи и бе установено, че профилът в социалната мрежа, от който е изпратена заканата, е създаден и използван от Димов.

На 19 юли Софийският районен съд пусна от ареста срещу подписка Григор Димов. Тогава в съдебната зала Димов обясни, че не е имал намерение да намерение да убива Тагарев, а е искал да изрази позицията на гражданите, които не са съгласни с военния министър.

"Ще мреш като куче, предател, слава Украйна ли? Като куче без история ще мреш, нов Народен съд идва и ако мислиш, че ще се отървеш, жестоко си се излъгал", е написал Димов на министъра.

Мъжът е писал съобщения и до депутатите Бойко Борисов и Делян Добрев, както и до столичния кмет Йорданка Фандъкова, но не стана ясно какво е било съдържанието им.