От Софийското метро предупреждават, че фалшив профил във Фейсбук предлага годишна карта за пътуване с метрото само срещу 4 лева. Измамата е с цел събиране на лични данни за пътниците, смятат от "Метрополитен" ЕАД.

Това е първи подобен случай за измама с карти за метрото. Все още се изяснява къде е създаден фалшивият профил, който предлага във Фейсбук годишна карта за 4 лева. Има предположение, че идва от Румъния, предаде БТА.

"Определено е фалшив профил. Няма такива карти, профилът е създаден преди няколко дни и няма последователи", заяви Кармен Младенов от отдел "Контрол и реализация на приходите" в Метрополитен.

От "Метрополитен" предупреждават хората да не се подмамват. Ако отворите Фейсбук профила и следвате стъпките, ви прехвърлят към линк, който иска да посочите три имена, ЕГН и телефонен номер. Има и подкана предоставянето на данните да стане възможно най-бързо.

"За момента не са ме питали за такива карти, за 4 лева за година ли казахте, няма как да се случи такова нещо", каза Лидия Благодунова, касиер в "Метрополитен".