Пешеходни пътеки в район "Люлин" ще бъдат добре осветени, ще бъдат поставени и антипаркинг елементи около живия плет на трамвайното трасе по ул. "Панчо Владигеров" и около спирките, за да се повиши пътната безопасност, съобщи пред БНР-Радио София кметът на "Люлин" Георги Тодоров.

Проектирани са етажни паркинги за 9-и, 10-и и 6-и микрорайон. Ще бъде проведено и обществено обсъждане за визията им. Предвижда се най-голям да е паркингът в "Люлин-6".

По около 150 излезли от движение коли месечно се стикират. След репатриране освободеното място облекчава проблема с паркирането, допълни Тодоров.

Ще бъдат поставени още електронни информационни табла, но преди това ще се монтира видеонаблюдение срещу евентуални вандалски прояви.

За падналата ограда на стадиона на ФК "Люлин" е говорено с ръководството. От страна на районната администрация е поет ангажимент да бъде премахната растителността, която е допринесла за случилото се.

Ръководството на района се е свързало с частни собственици на терени и се преговаря, за да се стигне до възможност за реализация на парк "Люлин".

Очаква се споразумение с МРРБ за средства от националния бюджет, с които да бъде извършено проектиране и рехабилитация на булевардите "Петър Дертлиев" и "Добринова скала".