"133 кучета са осиновени от приютите на ОП "Екоравновесие" през първите два месеца на тази година" - каза директорът на общинското предприятие д-р Милена Павлова. За този период с цел намаляване на популацията на бездомни животни са кастрирани 281 кучета. Продължава и кампанията за кастриране на дворни кучета от крайградските райони.

"За съжаление отново се наблюдава изхвърляне на домашни кучета на улицата, като най-често се изоставят нежеланите поколения на домашни любимци. Само преди месец пред един от приютите са изоставени 4 кученца на приблизителна възраст 2 месеца. Те са настанени в приюта в "Сеславци". Пит, Панда, Прея и Пан вече са обезпаразитени и ваксинирини и могат да бъдат осиновени. Кутретата са в отлично здравословно състояние, обичат да си похапват и се надявам скоро да намерят уютен дом и любов - каза д-р Павлова.

Своя стопанин очаква и Белла. Малката Белла попада в приюта заедно със майка си и своите братчета и сестрички. Кученцето прекарва тежко инфекциозно заболяване, което засяга кученца на нейната възраст. След проведено лечение е спасена и вече търси прегръдки и човек, които да я обича и да се грижи за нея, сподели д-р Павлова и призова всички стопани, които имат домашни любимци, да ги ваксинират, за да няма изоставени кученца по улиците на града.