Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев провери на място строителните дейности на паркинга в район "Надежда", който е първият от програмата за изграждане на паркинги в кварталите. 70% от планираните дейности вече са извършени и до края на лятото, когато гражданите се върнат от лятната си почивка, ще приключат, съобщиха от СОС.

"Бях на поредна проверка и се уверих, че вече се завършва четвъртият етаж от сградата, в която има места за 310 автомобила. Освен възможност за паркиране, ще бъдат обособени зелени алеи и пейки за отдих", каза Георги Георгиев и благодари на общинските съветници, подкрепили проекта, както и на районния кмет Димитър Димов, изпълнителния директор на "Софийски имоти" Димитър Шивачев, председателя на Съвета на директорите на дружеството Полина Витанова за активната работа по изграждане на така необходимия паркинг в "Надежда".

"Очаквам строителите да си свършат работата качествено и в срок, за което ежедневно ги контролираме", посочи Георгиев в профила си във Фейсбук, където публикува и видео от инспекцията.

Строителството на паркинга в район "Надежда" започна в края на октомври 2022 година. Паркингът ще бъде изцяло надземен, на четири етажа, на улиците "Кирил Дрангов" и "Анастас Лозанчев" и с площ от 5607 кв. м. Достъпът до многоетажния паркинг ще бъде от ул. "Чипровско въстание". Непосредствено до входната зона ще има 48 външни открити паркоместа. Бюджетът на проекта е 6,314 млн. лева без ДДС, като "Софийски имоти" осигурява 1,914 млн. лв., а Фондът за градско развитие - 4,4 млн. лв. Изпълнител на проекта е "Техно Енерджи" ООД. Срокът за завършване е 28 юли тази година.